Kunst onder één vlag is een feestelijke, sfeermakende tentoonstelling op straat, midden in het straatleven, laagdrempelig en in direct contact met haar publiek.

Het project bestaat uit een serie van 47 vlaggen van monumentaal formaat (65x250 cm) die het resultaat zijn van de samenwerking tussen professioneel beeldend kunstenaars en bewoners.

De gedrukte afbeeldingen zijn aan de bestaande vlaggenmasten / lantaarnpalen van Bos en Lommerweg in Amsterdam.

Tot voor kort hebben daar banieren van de gemeente gehangen met de slogan ‘Thuis in Bos en Lommer’.

Deelnemers aan deze creatieve workshops - buurtbewoners, scholieren hebben een heel persoonlijke (haast autobiografische) draai geven aan dat thema: Wat is de betekenis van ‘thuis’ voor mij? ‘Wat’ en ‘waar’ is thuis in figuurlijke zin? Wanneer voel je je thuis?  Vlaggen op zichzelf zijn een krachtig communicatiemiddel, een manifest van identiteit, trots en overwinning: letterlijk een geschikte drager voor dit project.

Door het groot succes wordt er op dit moment aan een vervolg (Fase 2) van het project gewerkt. Met maar liefst 80 nieuwe vlaggen zou deze bijzondere tentoonstelling uitgebreid kunnen worden! In totaal een expositie met een lengte van meer dan 1 kilometer!

Deel 1 van dit project werd mede mogelijk gemaakt door:

Ben je een bewoner van Bos en Lommer en wil je je wijk verfraaien met beeldende kunst?

Geef je op voor deelname aan dit project en maak je eigen vlag